Så vårdar du en äkta handknuten orientalisk matta med Laundrop

Jesper @ Laundrop

2023-05-23 · 2 min läsning

En äkta orientalisk matta är mer än bara en inredningsdetalj; det är ett konstverk skapat med tid, ansträngning och mycket kärlek. Från en persisk till en pakistansk eller afghansk matta, dessa underverk kan ta flera månader att skapa och med rätt vård kan de varar i generationer. På Laundrop, vi förstår detta och vi är här för att hjälpa dig att vårda din äkta handknutna orientaliska matta på bästa sätt.

Förebyggande vård

Börja med att dammsuga din matta minst en gång i veckan, mer om den ligger på en plats med mycket trafik. Dammsug både ovanpå och under mattan för att undvika oönskat slitage från sand och grus. Använd alltid en dammsugare utan borste för att minimera slitage och dammsug alltid i luggens riktning.

Nya ullmattor kommer att släppa lös ullfibrer på grund av tillverkningsprocessen, men detta kan minskas genom att dammsuga mattan noggrant de första veckorna. Det är också en bra idé att rotera din matta regelbundet, till exempel var sjätte månad, för att främja jämnt slitage.

Fläckborttagning

Om du märker en fläck på din matta, agera snabbt. En fuktig fläck kan absorberas med hushållspapper, medan en torr fläck kan skrapas försiktigt bort. Om fläcken kvarstår, prova med ljummet vatten och en ren trasa. Arbeta alltid från kanterna mot mitten för att förhindra att fläcken sprider sig.

Tvätt och rengöring

Om din matta behöver en djupare rengöring än det du kan erbjuda hemma, låt Laundrop ta hand om det. Vår professionella mattvätt är idealisk för att få din matta att se ut som ny igen, och våra erfarna tekniker kan hantera alla typer av äkta orientaliska mattor.

Kostnad och praktikalitet

På Laundrop, vi tar samma pris för alla mattor - vilket gör oss unika. Vi tror att alla mattor förtjänar samma nivå av vård och uppmärksamhet, oavsett storlek eller material. Våra tjänster är både prisvärda och bekväma, med upphämtning och leverans tillgängliga för alla våra kunder.

Att äga en äkta orientalisk matta är en investering, och på Laundrop, vi är här för att hjälpa dig att skydda den investeringen. Med rätt vård och regelbunden professionell rengöring kan din matta hålla i generationer. Oavsett om du behöver hjälp med att hålla din matta ren eller om du bara vill ha lite extra råd, är Laundrop här för att hjälpa dig.

Redo att boka upphämtning?

Boka upphämting av er tvätt med några få klick.

Boka upphämtning

Läs vidare