Hur du tar hand om ditt båtkapell på bästa sätt

Josefin @ Laundrop

2021-05-23 · 2 min läsning

Ta hand om ditt båtkapell i vår

Nu när våren närmar sig och båtsäsongen börjar är det dags att förbereda sig för härliga dagar på sjön eller havet. Men en sak som kanske inte är lika rolig är att ta hand om ett smutsigt båtkapell. Här är de bästa tipsen för att sköta om ditt kapell på bästa sätt.

1. Introduktion

Ett välunderhållet båtkapell är viktigt för att skydda din båt och hålla den i gott skick. Genom att följa rätt rengöringsmetoder kan du förlänga livslängden på kapellet och bevara dess estetiska kvalitet.

2. Vårens ankomst och båtsäsongens start

Med vårens ankomst väcks båtägarens längtan efter att ge sig ut på vattnet igen. Innan du ger dig iväg är det viktigt att se över och ta hand om ditt båtkapell för att försäkra dig om en trevlig och bekymmersfri båtsäsong.

3. Tips för att ta hand om ditt båtkapell

3.1 Försiktighetsåtgärder vid tvätt

När det är dags att tvätta ditt båtkapell är det viktigt att vara försiktig för att undvika skador. Använd endast färskvatten och se till att vattnet inte överstiger 40 grader. En temperatur mellan 30-35 grader är att föredra.

3.2 Regelbunden rengöring

För att bibehålla kapellets kvalitet och utseende är det viktigt att rengöra det regelbundet. Borsta bort löst smuts med en svamp eller en mjuk torr borste. Skölj sedan med ljummet sötvatten utan tvättmedel eller andra kemikalier. Vid lättare smuts kan du enbart vädra och låta kapellet torka ordentligt.

3.3 Tvättmetoder för olika typer av smuts

Vid kraftigare smuts kan du använda flytande tvätt

Redo att boka upphämtning?

Boka upphämting av er tvätt med några få klick.

Boka upphämtning

Läs vidare