Kaffefläck på mattan? Så här löser du problemet

Jesper @ Laundrop

2023-07-23 · 2 min läsning

Hur man tar bort kaffefläckar från mattan: en guide och varför Laundrop är ett utmärkt alternativ

Kaffefläck, matta. Två ord vi inte vill höra i samma mening. Men många av oss behöver en god kopp kaffe på morgonen för att känna oss redo att möta den nya dagen. Så många koppar som passerar våra mattor varje dag är det inte konstigt om vi spiller ibland. Som tur är finns det metoder för att får bort kaffefläckar – mattan kan bli ren och snygg igen, så här gör du:

Att agera snabbt och behandla direkt är nyckeln för att ta bort kaffefläckar på mattan. Innan fläcken hinner torka in är den nämligen som enklast att bli av med. Tänk också på att dutta på fläcken. Gnugga inte, då riskerar du bara att förvärra fläcken.

Kaffefläckar på matta – fler tips: Om du inte har eller inte vill använda något rengöringsmedel kan du också prova med vanlig vinäger utblandat i vatten. Ättiksyra i vinägern hjälper till att lösgöra smutsen från fibrerna. Men kom ihåg att testa denna lösning på ett litet område först så att mattan inte tar skada.

Om fläcken visar sig vara särskilt envis kan du också använda bakpulver. Blanda bara bakpulver och vanligt vatten, fördela det på fläcken, låt torka och kör sedan med dammsugaren som avslutning.

Låt oss göra jobbet åt dig med Laundrop

Det kan vara frestande att använda dessa metoder för att ta bort kaffefläckar själv, men det kan vara en tidskrävande och frustrerande process. För att inte tala om att det kan vara riskabelt för din matta om du inte vet exakt hur man ska gå till väga. Ibland kan det vara bäst att låta proffsen ta hand om det.

På Laundrop har vi specialiserade oss på mattvätt och kan säkerställa att dina mattor blir rena och luktfria, utan att riskera skada på dina värdefulla ägodelar. Vi använder professionella produkter och metoder för att effektivt ta bort fläckar, inklusive envisa kaffefläckar, och levererar din matta tillbaka till dig ren och fräsch.

Så nästa gång du har en kaffefläck på din matta, istället för att oroa dig över att ta bort fläcken själv, överväg att låta Laundrop göra det åt dig. Med några enkla klick kan du beställa vår tjänst, och vi kommer och hämtar mattan, tvättar den och levererar den tillbaka till dig när den är ren och redo att användas igen. Med Laundrop kan du vara säker på att din matta är i säkra händer.

För mer information om våra tjänster och priser, besök vår hemsida eller kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig hålla dina mattor rena och fläckfria.

Redo att boka upphämtning?

Boka upphämting av er tvätt med några få klick.

Boka upphämtning

Läs vidare