Allt du behöver veta om Kemtvätt

Jesper @ Laundrop

2023-07-28 · 2 min läsning

Kemtvätt med Laundrop: Allt du behöver veta

Kemtvätt, eller "Dry Cleaning" som det heter på engelska, är inte en torr process som namnet antyder. Istället innebär det att tvätta kläder utan vatten, eller åtminstone med mycket begränsad användning av det. Istället för vatten använder metoden specialdesignade kemikalier, såsom Perkloretylenlösning eller Koldioxid, för att effektivt rengöra kläder.

Varför väljer många kemtvätt hos Laundrop?

En del kläder är inte lämpade för traditionell vattentvätt. Faktum är att om du tvättar ett plagg som bör kemtvättas kan det skadas. Kemtvätt är ofta nödvändig för plagg tillverkade av känsliga material som päls, mocka, läder eller andra känsliga textilier som exklusiva kostymer eller aftonklänningar.

Laundrops kemtvättsprocess:

Vid kemtvätt på Laundrop behandlas dina kläder med största omsorg. Processen påminner om den vanliga tvättrutinen med tvättmaskin och torktumlare. Dock skiljer den sig genom att temperaturen hålls konstant under 30 grader för att skydda dina kläder.

När bör du överväga kemtvätt?

Om ditt plagg har en tvättetikett med en cirkel och någon av bokstäverna A, P, F eller W bör det kemtvättas. Men oroa dig inte, vårt expertteam på Laundrop är väl bekanta med dessa beteckningar och ser till att ditt plagg tvättas korrekt.

Förutom kläder märkta med specifika symboler kan det vara lämpligt att kemtvätta andra typer av kläder och accessoarer. Populära exempel inkluderar skjortor, skinnjackor och skor. Om du är osäker på om ditt plagg kan kemtvättas, är Laundrop alltid här för att ge dig råd.

Förstå dina tvättikoner

Om ditt klädesplagg har specifika kemtvättssymboler, är det ett tecken på att det ska hanteras med extra omsorg. Kom ihåg att alltid rådfråga Laundrop om du är osäker – vi är här för att hjälpa till!

Redo att boka upphämtning?

Boka upphämting av er tvätt med några få klick.

Boka upphämtning

Läs vidare