Skötselråd för uniformer inom restaurangbranschen

Jesper @ Laundrop

2022-04-15 · 2 min läsning

På Laundrop vet vi hur viktigt det är med ett professionellt intryck inom restaurangbranschen. Det handlar om allt från det varma leendet när du hälsar gästerna, till den uniform du bär under ditt arbetspass.

Oavsett om du är kock, servitör, värdinna eller har en annan central roll på restaurangen, är det ditt ansvar att hålla din klädsel ren. Men oroa dig inte, Laundrop står till din tjänst! Vi specialiserar oss på tvätt av restaurangkläder och är här för att se till att dina arbetskläder alltid är i toppskick. Vi hämtar och lämnar tvätten direkt på din restaurang, vilket gör det smidigt och enkelt för dig.

Behandla fläckar omedelbart

Som kock utsätts du dagligen för allt från matpartiklar till stänk av olja. Detta betyder ofta fläckar och märken på uniformen vid dagens slut. Nyckeln till att hantera dessa fläckar är att agera snabbt. Men om du inte hinner, står vi på Laundrop redo att hjälpa dig. Ju snabbare du behandlar en fläck, desto mindre sannolikt är det att den blir permanent. Tvätta plagget direkt för att minska risken för bestående märken och oönskade matos.

Blötlägg vid behov

Om du inte kan tvätta plagget direkt, se till att blötlägga det innan du tvättar det. Eller ännu bättre, låt Laundrop ta hand om det åt dig. Fyll en stor skål med varmt vatten, en kopp bakpulver samt syrgasbaserat blekmedel och tvättmedel. Låt plagget ligga i blandningen tills du är redo att tvätta det. Kom ihåg att separera vita kläder från färgade för att undvika missfärgning.

Fläckbehandling

Det räcker inte alltid med att bara tvätta uniformen. Ibland behövs extra insats för att få bort envisa fläckar. Använd ett fläckborttagningsmedel direkt på fläcken. Massera försiktigt med en mjuk borste, låt verka i 15-20 minuter och tvätta sedan som vanligt. Med Laundrops expertis kan du känna dig trygg i att fläckarna behandlas effektivt.

Övrig personaluniform

Samma regler gäller för servitörer och annan personal. Även om de kanske inte utsätts för lika mycket mat som kökspersonalen, är det viktigt att deras klädsel är fläckfri. Dessa är de första personerna som gästerna möter, så en snygg uniform är avgörande för ett bra första intryck.

Många av dessa arbetskläder bör vara både hållbara och bekväma. Satsa på material som inte lätt skrynklas. Kläder som sitter bra är också viktiga för att undvika veck och skrynkligheter.

Detta gäller även för restaurangens ledning och servitörernas klädsel. De representerar restaurangens atmosfär och karaktär. Om plagget blir fläckigt, agera snabbt för att förhindra att fläcken blir permanent.

Undvik att gnugga för kraftigt, det kan göra att fläcken tränger djupare in i fibrerna. Badda istället med en servett och applicera en alkoholbaserad rengöringsservett direkt på fläcken.

Eller ännu bättre, låt Laundrop ta hand om det åt dig!

Redo att boka upphämtning?

Boka upphämting av er tvätt med några få klick.

Boka upphämtning

Läs vidare