Vad ingår i Vardagstvätt hos Laundrop?

Jesper @ Laundrop

2024-01-05 · 2 min läsning

Vad ingår i Vardagstvätt hos Laundrop?

I den hektiska vardagen är det en stor lättnad att kunna lämna över en del av sina sysslor till professionella tjänster, inte minst tvätten. Men vad innebär egentligen en vardagstvätt? Det är viktigt att förstå vad som ingår i denna service för att undvika missförstånd och säkerställa att dina plagg hanteras på rätt sätt. Här bryter vi ner vad som typiskt sett ingår i en vardagstvätt.

Vad räknas som vardagstvätt?

Vardagstvätt omfattar de plagg som tål vanlig tvätt i maskin och torktumling. Detta inkluderar i regel:

  • T-shirts
  • Underkläder
  • Jeans och andra bomullsbyxor
  • Handdukar
  • Sängkläder
  • Dessa plagg tål de vanliga tvätt- och torkprocesserna utan att ta skada, vilket gör dem idealiska för vardagstvätt.

Undantag från vardagstvätt

Det finns dock klädesplagg och textilier som kräver särskild omsorg och därför inte ingår i vardagstvätten. Dessa inkluderar:

  • Fina plagg: Kläder som kräver kemtvätt, såsom kostymer, blusar, klänningar etc hanteras separat. Dessa plagg behöver särskilda rengöringsprocesser för att bevara sin kvalitet och form.
  • Skjortor: Även om vissa skjortor kan hanteras i en vanlig tvätt, går de ofta som en separat kategori under benämningen skjorttvätt. Detta beror på att de kan kräva strykning eller speciella inställningar för att bibehålla sin skärpa.
  • Filtar etc: Stora textilier såsom filtar, överkast, mattor ingår inte i standardpaketet för vardagstvätt på grund av deras storlek och särskilda vårdkrav.

Hantering av undantag

Skulle det hända att du av misstag inkluderar ett plagg som inte ingår i vardagstvätten, oroa dig inte. Vi på tvättservicen kommer att göra en justering och informera dig om eventuella tilläggskostnader. En specifikation över de plagg som inte ingår i vardagstvätten kommer att skickas till dig tillsammans med en justerad faktura. Detta säkerställer transparens och att du alltid är väl informerad om din tvättservice.

Sammanfattning

Att förstå vad som ingår i vardagstvätt är nyckeln till en smidig och effektiv tvättservice. Genom att följa dessa riktlinjer kan du säkerställa att dina plagg hanteras korrekt och återvänder till dig i bästa möjliga skick. Kom ihåg att vid osäkerhet alltid rådfråga din tvättservice för att undvika missförstånd. Vår målsättning är att göra din vardag lite enklare genom att erbjuda en tjänst som du kan lita på, vecka efter vecka.

Redo att boka upphämtning?

Boka upphämting av er tvätt med några få klick.

Boka upphämtning

Läs vidare